donderdag 14 januari 2016

3 REDENEN WAAROM JE DIRECT JE WERKPLEK MOET OPRUIMEN.

EEN SCHONE WERKPLEK IS BELANGRIJK, VOOR JE GEZONDHEID EN PROFESSIONELE IMAGO.

Als je kijkt wat het effect van een schone en opgeruimde werkplek is, op je bedrijfsuitstraling, dan kon dat wel eens groter zijn dan je denkt. En bedrijfsuitstraling stopt niet bij hoe netjes je (bedrijfs)kleding en schoenen zijn, het gaat verder met hoe je werkplek eruit ziet.

We vinden het allemaal moeilijk om onze werkplek netjes en schoon te houden, zeker op momenten dat er deadlines zijn. Maar vergeet niet dat de niet schone en opgeruimde werkplek negatieve consequenties kan hebben waar je niet bij stilstaat.

WAAROM IS EEN SCHONE EN NETTE WERKPLEK BELANGRIJK?

We kennen allemaal wel het voorbeeld van een kantoorruimte met verschillende bureaus waar er 1 altijd onaantrekkelijk er uitziet. B.v. omdat er altijd overal stapels papieren liggen, kantoorartikelen verspreid over het hele bureau liggen, vieze koffiebekers en etensafval rondslingeren. En/of post-its op elk plekje dat vrij was geplakt zit.

Wanneer je in de buurt van die werkplek komt, dan denk je niet meer aan het miljoenencontract dat vorige week is binnengehaald door die werknemer, maar in plaats daarvan zie je de viezigheid en troep, waardoor je denkt dat degene niet succesvol in het werk kan zijn. Daarom is het belangrijk om een schone, nette werkplek te hebben voor je persoonlijke en zakelijke imago, voor het bedrijf en het bedrijfsimago en zelfs voor je gezondheid.

1.PROFESSIONELE EN PERSOONLIJKE IMAGO.

Er zijn verschillende redenen waarom een vies en niet opgeruimd bureau een negatief effect heeft op je professionele imago. Om te beginnen een rotzooi op je bureau geeft het beeld af aan je collega’s en klanten, dat als je zelfs je niet je bureau kunt organiseren, hoe kun je dan alles goed organiseren, regelen voor de klant?

Professionele mensen zouden trots moeten zijn op hun werk en dat vertaald zich naar hun werkplek.

Vergeet niet: een schone en opgeruimde werkplek maakt het makkelijk om productief te zijn, om de dingen te vinden die je nodig hebt en om je taken af te ronden. Wanneer je klanten langskomen, is je schone en nette werkplek (of het tegenovergestelde) een directe reflectie van wie je bent in je werk en hoe je professioneel je bent.

2.BEDRIJFS IMAGO.

Hoe schoon je kantoor is heeft effect op je bedrijf als geheel. Als je in onderhandeling gaat met een potentiële klant, is het belangrijk om een goede indruk op die persoon te maken de eerste keer dat zij/hij je bedrijf bezoekt. Rotzooi, viezigheid, vuile afwas, volle vuilnisbakken en ongeorganiseerde bureaus geven een duidelijk en helder signaal af: je bent overwerkt of er is een gebrek aan professionalisme.

En hou jezelf niet voor de gek: klanten weten dat het moeilijk is om efficiënt te werken in een vieze, rommelige ongeorganiseerde omgeving. Een rommelig kantoor maakt dat ze zich kunnen afvragen of je geschikt bent om zaken mee te doen. Een klant wil een bedrijf dat ze kunnen vertrouwen dat het bedrijf correct en efficiënt zaken met haar/hem doet.

3.GEZONDHEID.

Eén van de belangrijkste redenen om een schoon kantoor te hebben? Gezondheid.
Ziekzijn is een belangrijke reden voor inefficiëntie en achterlopen op je taken. En een gebrek aan een schone omgeving kan een oorzaak zijn van elke verkoudheid.

Volgens RTKEnvironmental zijn vuile luchtkanalen, vieze koelkasten en kantoorapparatuur enkele van de belangrijkste oorzaken van de ziekmeldingen van werknemers.

Een opeenhoping van stof en pollen kan ademhalingsproblemen geven voor iedereen op kantoor, het kan astma aanvallen veroorzaken, dichte neuzen en andere gezondheidsproblemen.

Personeel dat altijd aan hun bureau eet, zonder de kruimels op te ruimen, etensresten weg te gooien of vuile afwas op te ruimen kan een groot aantal ziekte dragende ongedierte aantrekken, waaronder kakkerlakken en muizen.

Je kunt taken invoeren voor het opruimen en schoonhouden van je werkplek. B.v. 1 maal per dag alle etensresten en afwas verzamelen. Een minuut of zo tijd inplannen om je bureau elke dag op te ruimen.
Gooi oud eten uit de koelkast.
Vertel degene die verantwoordelijk is dat bv de luchtkanalen vies zijn of als iets anders vies is.
Al deze dingen kunnen je helpen om de beste en meest efficiënte werkplek als mogelijk is te creeëren.

Simone Pots, eigenaar Schoonmaakbedrijf Potsschoon
www.potsschoon.nl

Vrije vertaling van 3 reasons you should clean-up your work space right now door George Rains

Geen opmerkingen:

Een reactie posten